puszka.pl - pysznie!

Zupa warzywna ze zdecydowaną nutą szparagową

Szybka, pożywna i pyszna. Sposób na wykorzystanie "resztek" z innych dań szparagowych.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

bulion warzywny - jaki kto lubi, u mnie przygotowany zgodnie z zasadami Kuchni Pięciu Przemian, zawsze z dodatkiem tymianku i lubczyku
szparagi
ziemniaki
marchew
seler (korzeń i liść)
pietruszka (korzeń i nać)
sól
pieprz czarny
lubczyk

Przygotowanie:

Warzywa (z wyjątkiem szparagów i ziemniaków) kroję we wstążki skrobaczką do jarzyn, ziemniaki w kostkę. Pokrojone w kawałki szparagi podgotowuję wcześniej na parze (i wykorzystuję wodę stamtąd).

Gotuję do miękkości, doprawiam wedle upodobań.
Nadesłał(a) ewa_z_drzewa, dnia: 2009-06-14 21:44:16.199
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: