puszka.pl - pysznie!

Babka amarantusowa

Same przygotowania zajmują ok. 10 min, ale pieczenie to mniej więcej godzina.


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

18 g margaryny
1 filiżanka poppingu z amarantusa (to taki popcorn, tylko że z amarantusa)
1 filiżanka cukru
1 łyżka cukru waniliowego
4 jajka
3 filiżanki mąki pszennej
1 łyżka proszku do pieczenia
1 filiżanka mleka

Przygotowanie:

Margarynę zmiksować z cukrem, cukrem waniliowym i jajkami. Dodać do tego mąkę z proszkiem do pieczenia, popping z amarantusa i mleko. Wyrobić ciasto i wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką foremki.

Piec w temperaturze 180°C przez 1 godzinę.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2000-09-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Szarłat - strona firmy oferującej produkty z amarantusa

Twoje zapiski: