puszka.pl - pysznie!

Jarzynka z ogórków gruntowych

Pyszne na grzance albo z ziemniaczkami startymi w talarki i podsmażonymi na patelni, a nawet ze zwykłymi ziemniakami pyszne... :)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 6 osób

1 kg ogórków gruntowych
2 cebule
olej do smażenia
0,5 l przecieru pomidorowego
3 ząbki czosnku
sól
cukier

Przygotowanie:

Ogórki ucieramy na tarce o grubych oczkach lub kroimy w kostkę. Cebule kroimy w kosteczkę, podsmażamy na oleju, ale tylko do zeszklenia się, dorzucamy ogórki i smażymy aż zrobią się przezroczyste. Wtedy dodajemy przecier, zgnieciony czosnek, szczyptę cukru, szczyptę soli i gotowe!
Nadesłał(a) Wanieczek, dnia: Jun 1, 2009
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: