puszka.pl - pysznie!

Awocado nadziewane amarantusem


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

2 duże awocado
sok z cytryny
200 g sera białego
sól warzywna, zioła, kiełki (wg uznania)
4 filiżanki poppingu z amarantusa

Przygotowanie:

Awocado przekroić na połówki. Wydrążyć. Miąższ rozgniść widelcem. Dodać sok z cytryny, sól, zioła, ser biały i kiełki.

Całość wymieszać. Napełnić połówki awocado. Podawać z krakersami lub chlebem pełnoziarnistym.

Wskazówki i uwagi:

Pastę, którą używamy do napełniania połówek awocado można też używać jako pastę do kanapek.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2000-09-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Szarłat - strona firmy oferującej produkty z amarantusa

Twoje zapiski: