puszka.pl - pysznie!

Suflet z amarantusa z porem


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

500 g amarantusa
1/2 l rosołku warzywnego
sól warzywna

4 cebule
4 pory
200 g sera żółtego
2 łyżki oleju
majeranek
pieprz
gałka muszkatołowa

Przygotowanie:

Amarantus ugotować na bulionie wg przepisu podstawowego.
Cebulę drobno posiekać i zrumienić na złoty kolor. Por pokroić na drobne krążki i lekko udusić.

Posmarować foremkę tłuszczem i układać warstwy amarantusa z cebulką i przyprawami, tartym serem i por. Górna warstwa powinna być z amarantusa.

Piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni C ok. 20 minut.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: Sep 1, 2000
Źródło/autor przepisu: Szarłat - strona firmy oferującej produkty z amarantusa

Twoje zapiski: