makaron spagetti
granulat sojowy
pomidory z puszki lub ogrodu
cebula
czosnek
olej, oliwa lub masło do smażenia
koncentrat pomidorowy
sól
zioła prowansalskie
bazylia
pieprz ziołowy
pieprz czarny
Przygotowanie:
Ugotować makaron, a następnie zabrać się za sos. Czyli namoczyć granulat sojowy. Pokroić pomidory, cebulę i czosnek według uznania.
Następnie wrzucić cebulę na rozgrzany olej/masło aż do zeszklenia.
Później dodać pomidory i koncentrat, pogotować chwilę, dosypać wcześniej namoczony granulat i na sam koniec dodać czosnek i przyprawy.
Wskazówki i uwagi:
Przepis jest dla vegan jak i wege. Różnica to tylko masło, na nim sos wychodzi bardziej słodki.
Nadesłał(a) ~xGx,
dnia: 2009-05-08 14:05:18.419
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.