puszka.pl - pysznie!

Zupa szczawiowa z awokado


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 6 osób

3 pęczki szczawiu
1 awokado
1 cebula
olej do smażenia
2 litry bulionu warzywnego
1 śmietanka ryżowa/sojowa
łyżka soku z cytryny
sól
pieprz

Przygotowanie:

Cebulę kroimy i podsmażamy na oleju. Do cebuli dodajemy pokrojony szczaw i dusimy przez kilka minut. Następnie cebulę, szczaw i awokado miksujemy.

Otrzymaną papę zalewamy wrzącym bulionem i gotujemy na małym ogniu przez około 10 minut. Zupę przyprawiamy, dodajemy śmietanę i gotowe.

Podawać z ryżem albo z grzankami
Nadesłał(a) Wanieczek, dnia: 2009-05-03 13:29:57.319
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: