puszka.pl - pysznie!

Amarantus pieczony z marchewką, porem i innymi warzywami


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

200 g amarantusa (nasion)
3/4 l wody
sól
margaryna, masło lub olej do smażenia
3 marchewki
3 pory
100 g innych warzyw
tymianek

Przygotowanie:

Amarantus ugotować wg przepisu podstawowego, czyli na małym ogniu przez 15 minut.

Warzywa umyć i pokroić w kostkę. Udusić krótko w brytfannie (czyli podpiec pod przykryciem). Wymieszać amarantus z warzywami, tymiankiem i szczyptą soli. Zostawić w piecu na ok. 10 minut i podawać.

Równie dobrze można przygotować wersję smażoną / duszoną na patelni.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2000-09-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: na podstawie Szarłat - strony firmy oferującej produkty z amarantusa

Twoje zapiski: