puszka.pl - pysznie!

Szparagi z sosem majonezowym i orzechami


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

szparagi
majonez sojowy lub inny
czosnek
orzechy włoskie

Przygotowanie:

Szparagi ugotować na parze lub upiec w piekarniku (skropić oliwą, delikatnie posolić, piec do 20 min. w temp. 180-200 stopni).

W międzyczasie przygotować sos: czosnek drobniutko posiekać lub zetrzeć na tarce o małych oczkach. Majonez wymieszać dokładnie z czosnkiem.

Szparagi układamy po kilka obok siebie, polewamy sosem (nie za dużo, wystarczy trochę - najładniej wygląda jak nałożymy go w połowie wysokości szparagów, tak "w poprzek"). Posypujemy posiekanymi włoskimi orzechami.

Wskazówki i uwagi:

Myślę, że z chrzanem zamiast czosnku też powinno być super - muszę wypróbować :)
Nadesłał(a) ~Kuna, dnia: 2009-04-26 15:12:19.649
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: