ok. 10 średnich pieczarek
1 średniej wielkości pomidor
szczypiorek (wedle uznania)
olej do smażenia
sól
mąka do zagęszczenia - 2 łyżki
Przygotowanie:
Pieczarki kroimy na plasterki, smażymy na oleju, aż się "skurczą" i solimy. Mąkę rozrabiamy w połowie szklanki wody, polewamy tym pieczarki i szybko mieszamy. Tak zagęszczone pieczarki smażymy ok. 1 min, po czym dodajemy pokrojonego w kostkę pomidora oraz szczypiorek, mieszamy, smażymy wszystko razem ok. 2 min. Podajemy na talerz i jemy ;)
Wskazówki i uwagi:
Krok z mąką możemy spokojnie pominąć - nie otrzymamy wtedy spójnego "omletu". Można również dodać jej mniej/więcej, w zależności jaka gęstość nam odpowiada.
Nadesłał(a) ~vg,
dnia: 2009-04-26 09:42:34.928
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.