puszka.pl - pysznie!

Pasta jajeczna z selerem naciowym

Najlepiej smakuje na kromkach ciemnego pieczywa z dużą garścią rukoli albo liści świeżego szpinaku.


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 3 osób

2 jajka
2 łodygi selera naciowego
łyżka jogurtu naturalnego (polecam gęsty, np. typu greckiego)
łyżka majonezu
łyżeczka musztardy z dijon
łyżeczka curry
sól
pieprz

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo. Lekko rozgnieć widelcem w miseczce, dodać jogurt, majonez, musztardę, curry, sól i pieprz, wymieszać. Na koniec dodać pokrojony w paseczki seler naciowy.
Nadesłał(a) ~zosia, dnia: 2009-04-18 15:35:43.832
Źródło/autor przepisu: Przepis mój, inspirowany "Julie cuisine"

Twoje zapiski: