10 dag margaryny
10 dag masła
15 dag cukru
25 dag mąki
2 jajka
1 paczuszka proszku do pieczenia
płatki kukurydziane (niekoniecznie)
dowolne dodatki (np. cząstki czekolady, ziarna słonecznika, rodzynki, orzechy..)
Przygotowanie:
Margarynę, masło i cukier ucierać na krem, dodać mąkę, jajka, nasze dodatki, proszek do pieczenia, ucierać.
Nakładać łyżeczką na posmarowaną (lub lepiej wyłożoną papierem do pieczenia) blachę. Piec na złoty kolor.
Wskazówki i uwagi:
Przy nakładaniu na blachę należy uważać na wielkość porcji i na odstępy - ciastka bardzo wyrastają i "rozlewają się" na blasze. Mała łyżeczka w zupełności wystarczy. Smacznego :)
Nadesłał(a) palula,
dnia: 2009-04-05 15:42:06.313
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.