puszka.pl - pysznie!

Pasztet z pestek dyni z curry i czosnkiem


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 10 osób

1 szkl.zmielonych pestek dyni
1 mała kajzerka lub inna bułka
2-3 łyżki mączki ryżowej (czyli zmielone płatki ryżowe)
2 ząbki czosnku
curry do smaku
sól do smaku
może być podsmażona cebulka

Przygotowanie:

Zmielone pestki zalewamy 1 szklanką wrzątku, dodajemy rozmoczoną bułkę, mączkę ryżową, zmiażdżone ząbki czosnku oraz pozostałe składniki.

Wkładamy do żaroodpornego naczynia lub blaszki i pieczemy ok. 30 min. w temp. 180*C. Życzę smacznego!

Wskazówki i uwagi:

Masa powinna być niezbyt sztywna.
Nadesłał(a) Luca, dnia: Mar 20, 2009
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: