250 g seitanu
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
1 mała papryka
4 pieczarki
1/2 malej cukini
2-3 łyżki oleju do smażenia
sól
pieprz
płaska łyżka mąki
łyżka przecieru pomidorowego
cukier do smaku
Przygotowanie:
Wszystkie warzywa oczyścić, pokroić w kostkę i wrzucić do rondla na rozgrzany olej i smażyć ok. 5 min. Następnie wlać szklankę wody i dusić aż warzywa będą miękkie.
Do warzyw dodać opłukany i pokrojony w kostkę seitan, chwilkę razem poddusić, dodać łyżkę przecieru pomidorowego, wymieszać, dodać mąkę, przemieszać, aby składniki się połączyły, zagotować i gotowe.
Nadesłał(a) asli2,
dnia: 2009-02-07 08:26:28.23
Źródło/autor przepisu: Gulasz z seitanem to jest mój własny pomysł.