puszka.pl - pysznie!

Sałatka z cykorii z amarantusem


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

400 g cykorii
2 małe cebule
200 g ananasa w kawałkach
rzeżucha, koperek, pietruszka
4 łyżki poppingu z amarantusa

Sos sałatkowy:
3 łyżki kwaśnej śmietany
sok z cytryny
miód do smaku
sól, pieprz

Przygotowanie:

Sos sałatkowy: Śmietanę wymieszać z sokiem z cytryny, miodem, solą i pieprzem.

Cykorię umyć i wydrążyć gniazda oraz pokroić w drobne paski. Dodać drobno posiekaną cebulę, ananas, amarantus i zioła. Polać sosem sałatkowym i wymieszać.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2000-09-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Szarłat - strona firmy oferującej produkty z amarantusa

Twoje zapiski: