puszka.pl - pysznie!

Zupa-krem z groszku zielonego

Szybka i prosta. Gęsta, a więc sycąca. Ma słodkawy smak.


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

1 cebula
2 łyżki masła
opakowanie mrożonego groszku
3/4 l bulionu warzywnego
5 łyżek śmietany 12%

Przygotowanie:

Cebulę kroimy na drobno i szklimy na maśle w dużym garnku. Wrzucamy groszek, zalewamy bulionem warzywnym. Gotujemy 20 minut, do rozgotowania groszku.

Miksujemy. Zabielamy śmietaną. Smacznego :-)

Wskazówki i uwagi:

Podajemy z groszkiem ptysiowym lub grzankami.
Nadesłał(a) Ylajali, dnia: Dec 30, 2008
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: