puszka.pl - pysznie!

Lasagne szpinakowa z groszkiem i fasolą


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

2 paczki mrożonego szpinaku
4 ząbki czosnku
tofu sałatkowe

makaron lasagne
puszka groszku
puszka fasoli (lub inne ulubione warzywa)
olej

Przygotowanie:

Szpinak rozmrażamy, dorzucamy do niego czosnek, zagotowujemy, wrzucamy tofu i dokładnie mieszamy.

Naczynie żaroodporne smarujemy olejem, układamy warstwę makaronu, warstwę szpinaku, warstwę makaronu, warstwę warzyw, warstwę makaronu, warstwę szpinaku... itd., na samym wierzchu warstwę szpinaku i na to sypiemy pozostałe warzywa.

Zapiekamy pod przykryciem ok. 30 min. w 180 stopniach C.
Nadesłał(a) Wanieczek, dnia: 2008-12-28 20:43:02.002
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: