puszka.pl - pysznie!

Surówka z kalafiora i pomidorów

Surówka jest soczysta i bardzo bardzo smaczna, ale trzeba mieć świeżego kalafiora.


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki: dla 2 osób

świeży sezonowy kalafior
5 świeżych sezonowych pomidorów
3-4 łyżki oleju
sól, ok. 1 łyżeczki
pieprz lub pieprz ziołowy

Przygotowanie:

Kalafiora dzielimy na mniejsze części i trzemy na tarce o dużych oczkach. Sparzone pomidory kroimy w kostkę.

Łączymy oba składniki, dodajemy dość sporo, bo 3-4 łyżki oleju, solimy ok. 1 łyżeczki, dodajemy pieprz. Wszystko mieszamy, smakujemy i zjadamy np. z chlebem

Wskazówki i uwagi:

Późną jesienią tę surówkę mogłabym jeść codziennie.
Nadesłał(a) asia, dnia: 2008-12-20 01:15:28.813
Źródło/autor przepisu: z nieistniejącego baru wegetariańskiego VITAL

Twoje zapiski: