puszka.pl - pysznie!

Tahini pomidorowo-nasionkowe do kanapek

Pasta kanapkowa.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

3 łyżki tahini
garść suszonych pomidorów
2 liście świeżej bazylii
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
1 czerwona cebula
1 duża pieczarka
migdały, słonecznik, pestki dyni, siemię lniane - wszystkiego po trochu

Przygotowanie:

Pomidory zalać gorącą wodą, parzyć przez kilka minut. Posiekać cebulę i pieczarkę, udusić na wolnym ogniu. Nasiona i migdały zalać gorącą wodą, parzyć minutę.

Wszystkie składniki, po ostygnięciu, zmiksować. Dodać tahini i dokładnie wymieszać.

Wskazówki i uwagi:

Podawać z żytnim pieczywem poglancowanym oliwą z oliwek.
Nadesłał(a) tomasz8705, dnia: 2008-11-30 19:39:57.971
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: