Jajka gotujemy na twardo i w tym czasie robimy sos czosnkowy (w ostateczności można go zastąpić gotowym sosem czosnkowym lub innym, który lubimy). Ja zawsze robię taki sosik mieszając śmietanę z łyżką majonezu i odrobiną keczupu, doprawiając solą, pieprzem i np. bazylią plus oczywiście wyciśnięty czosnek.
Pomidora kroję w kostkę, ogórek i rzodkiewki w paseczki (ważne). Na talerzu układam porwaną w mniejsze kawałki sałatę, a na to polewam sos. Następnie układamy to, co mamy, czyli kukurydzę, pomidor, ogórek, rzodkiewkę i kawałki jajka. Całość posypujemy tartym żółtym serem i zajadamy :-) Fajnie byłoby też podać z natką.
Wskazówki i uwagi:
Najidealniej byłoby zjadać ją z panini z masłem czosnkowym :-)
Nadesłał(a) sangria,
dnia: 2008-11-25 06:31:29.284
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.