puszka.pl - pysznie!

Soczewica z amarantusem, migdałami i ananasem


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

75g amarantusa
2 łyżki oleju
150g soczewicy
75g migdałów
sól, pieprz
300g ananasa
1 łyżka curry
2 ząbki czosnku
2 cebule
imbir
1 łyżka masła [dla wegan oleju]

Przygotowanie:

Amarantus ugotować wg podstawowego przepisu. Soczewicę umyć dodać do amarantusa i jeszcze przez 20 minut gotować. Pod koniec doprawić ziołami i ostudzić. Cebulę drobno posiekać i zeszklić lekko na maśle. Dodać do amarantusa. Dodać także migdały, ananas, imbir i czosnek. Całość przyprawić i wymieszać.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2000-08-30 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Szarłat - strona firmy oferującej produkty z amarantusa

Twoje zapiski: