puszka.pl - pysznie!

Sałatka z brokułów, selera, fasoli i jajek

Danie to powstało w duchu: potrzeba (czytaj - ochota) matką wynalazków. "Chodził" za mną seler sałatkowy w zalewie, a że wszystkie przepisy są na słodko, postawiłam na coś zupełnie innego. Okazało się, że z sukcesem dla moich kubków smakowych. Polecam! Dla mnie cymes!


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

pół dużego brokuła (jeśli ktoś lubi może dać cały)
3-4 jajka
1 mały słoik selera sałatkowego (konserwowego)
puszka fasolki (czerwona, biała, każda, którą lubimy)
3-4 ogórki konserwowe

Przygotowanie:

Jajka i brokuły ugotować - te drugie najlepiej na parze, tak by były lekko twarde. Seler i fasolkę odcedzić. Ogórki i jajka pokroić wg uznania. Brokuła też rozdrobnić. Wszystko wymieszać i delektować się bardzo zaskakującym smakiem.

Wskazówki i uwagi:

Gotując brokuła posypuję kostką czosnkową Knorra - na parze cudnie nim przechodzi. Poza tym żadnych przypraw, ale jeśli ktoś lubi, to można dodać czego dusza pragnie.
Nadesłał(a) ~Jan_a, dnia: Nov 4, 2008
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: