duża włoska kapusta
1,5 kg kartofli
30 dkg kaszy jęczmiennej
3 cebule
3 ząbki czosnku
olej do smażenia
łyżka soli
pieprz
przyprawy wg uznania
Przygotowanie:
Kapustę sparzyć i rozdzielić liście, twarde końcówki odciąć :)
Kartofle zetrzeć na tarce, tak jak do placków ziemniaczanych. Cebulkę z czosnkiem podsmażyć na oleju. Surowe ziemniaki wymieszać z cebulą i z surową kaszą. Tak, to nie pomyłka - wszystko ma być surowe. Wsypać łyżkę soli, pieprz i inne przyprawy wg uznania.
Tak powstałą masą nadziewać liście kapusty i ciasno układać w garnku lub naczyniu żaroodpornym. Piec ponad godzinę.
Nadesłał(a) kordonia,
dnia: 2008-10-24 22:21:10.839
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.