puszka.pl - pysznie!

Smażone kiełki z tofu

Pyszne i sycące śniadanie.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 3 osób

200 g kiełków np. "Kiełki na patelnię" lub własna mieszanka kiełków ciecierzycy, fasoli mung i soczewicy,
125 g tofu sałatkowego,
pomidor,
przyprawa do dań z ziemniaków :), kolendra, kminek, papryka słodka, cząber, majeranek, papryka ostra, pieprz, nasiona kopru, sól,
olej

Przygotowanie:

Na patelnię wlewamy oleju trochę, wrzucamy posiekanego pomidora. Gdy pomidor zmięknie wrzucamy kiełki, chwilkę podsmażamy i dodajemy tofu oraz przyprawy. Całość mieszamy, aż tofu zamieni się w równomierną papę.
Nadesłał(a) Wanieczek, dnia: Oct 15, 2008
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: