puszka.pl - pysznie!

Łazanki ze słodką kapustą


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

0,5 kg makaronu łazanki
1 kg kapusty (pół główki)
2-3 średnie cebule
olej do smażenia
sól
pieprz

ew. dodatkowo:
- grzyby suszone namoczone
- pieczarki podsmażone
- tofu wędzone
- wędzone sojowe parówki itp.

Przygotowanie:

Szatkujemy kapustę, przelewamy wrzątkiem i gotujemy w garnku do miękkości. Mielimy w maszynce.

Drobno pokrojoną cebulę smażymy na oleju na złoty kolor, dorzucamy kapustę (i ewentualne dodatki) i dusimy pod przykryciem mieszając co jakiś czas.

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu mieszamy z kapustą i solidnie pieprzymy.

Wskazówki i uwagi:

Zamiast mielenia w maszynce można kapustę drobno poszatkować.
Nadesłał(a) Wanieczek, dnia: Sep 7, 2008
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: