Dla zabieganych, na szybki i pyszny obiad! Przepyszne mleko kokosowe jest w ogóle rewelacyjnym dodatkiem do słodkich warzyw, ale też do słodkich czarnych herbat!
2 marchewki
1 cebula
kiełki sojowe (dużo :)
3-4 łyżki stołowe mleko kokosowego
trochę soli
dużo pieprzu czarnego
garam masala
olej do smażenia
Przygotowanie:
Cebulę posiekać w długie prążki, podsmażyć i przyrumienić na oleju. Dodać startą na grubej tarce marchewkę, kiełki sojowe i przyprawy. Zalać mlekiem kokosowym i dusić (ok. 10 min), nie za długo jednak, tak żeby marchewka pozostała nieco surowa.
Wskazówki i uwagi:
Do tego świetnie pasuje kuskus, makaron nitki (najlepiej taki, który się szybko gotuje :) lub ugotowane w kostkę ziemniaki!
Nadesłał(a) Joseph-Ine,
dnia: 2008-09-03 06:10:08.403
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.