puszka.pl - pysznie!

Sałatka z ryżu i warzyw konserwowych

Sałatka może być zamiast obiadu lub jako przystawka imprezowa.


Rodzaj diety: ovo-wege

Składniki:

ryż biały
fasola czerwona konserwowa
kukurydza konserwowa
groszek konserwowy
majonez
pieprz

Przygotowanie:

Do ugotowanego (wystudzonego, ale niekoniecznie) ryżu dodajemy odsączone warzywa, majonez i pieprz, mieszamy.

Można dosolić, ale raczej nie będzie konieczne, jeśli ryż był gotowany w solonej wodzie, a puszkowe warzywa nie płukane po odsączeniu.

Wskazówki i uwagi:

Można jeść od razu, ale lepiej odczekać aż się przegryzie choć godzinkę.
Nadesłał(a) ses, dnia: 2008-08-22 20:40:59.076
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: