puszka.pl - pysznie!

Omlet z pieczarkami, pomidorami i pieczoną papryką


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

4 czerwone papryki
150 g pieczarek
5 pomidorów
2 cebule
3 ząbki czosnku
olej do smażenia

6 jajek
6 łyżek mleka
pęczek natki
sól
pieprz
100 g sera żółtego

Przygotowanie:

Paprykę podpiec w piekarniku, wystudzić, obrać ze skórki, pokroić w paski. Pieczarki pokroi w plasterki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę.

Cebulę obrać, pokroić i zeszklić na oleju z posiekanym czosnkiem. Dodać pieczarki i paprykę. Następnie pomidory i dusić 10 minut. Dodać przyprawy.

Jajko roztrzepać z mlekiem, solą, pieprzem i połową posiekanej natki. Masę wylać na gorące warzywa. Smażyć podnosząc brzegi, by jajka spływały na dno. Gdy spód będzie usmażony, a wierzch wilgotny, posypać startym serem żółtym i dosmażyć pod przykryciem. Podawać posypane pozostałą natką.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-08-30 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: ?

Twoje zapiski: