zamrożone truskawki i brzoskwinie
mleko sojowe
maliny
poziomki
orzechy
ciastka do dekoracji (np. "Złotokłose ciastka owsiane" SAN).
Przygotowanie:
Zamrożone truskawki wkładamy do blendera, podlewamy schłodzonym mlekiem i miksujemy tak, żeby powstała jednolita masa (czasem trzeba potrząsać). Jeszcze na chwilę dajemy do zamrażalnika.
To samo robimy z brzoskwiniami.
Wszystko nakładamy do miseczek i posypujemy resztą składników, jak na zdjęciu.
Wskazówki i uwagi:
Jeżeli masa jest za rzadka, trzeba dodać owoców, a jak za gęsta, to troszkę mleka. Można użyć także innych owoców np. bananów.
Nadesłał(a) Wanieczek,
dnia: 2008-07-27 07:33:18.623
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.