Piekarnik nagrzać do 200 st. C. W 2 miskach połączyć podane składniki. Wlać mokre do suchego i wymieszać bardzo szybko, niedokładnie, tak żeby składniki się tylko nawilżyły (powinny zostać grudki).
Foremkę do muffinów wysmarować tłuszczem lub wyłożyć papilotami. Do każdego dołka nakładać po łyżce ciasta. Następnie kłaść po 1 łyżeczce dżemu i dopełnić ciastem prawie do pełna. Piec na złoty kolor ok. 20 minut.
Wskazówki i uwagi:
Polecam wystudzone muffinki przełożyć do zamykanego metalowego pojemnika. Po 2 dniach robią się takie mięciutkie jak muffinki być powinny. Dla mnie najlepsze z dżemem malinowym :)
Nadesłał(a) chioma,
dnia: 2008-07-11 15:59:54.733
Źródło/autor przepisu: www.gotowanie.wlk.pl; autor przepisu:Kluko