puszka.pl - pysznie!

Sałatka zielono-biała (z jabłkowego ryżu, selera naciowego i orzechów)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2 torebki ryżu
2 szklanki soku z jabłek
2 łodygi selera naciowego
2 jabłka
sok z cytryny
0,5 szklanki orzechów włoskich

sól
pieprz
3 łyżki octu winnego
9 łyżek oliwy
1 łyżka musztardy

Przygotowanie:

Zagotować sok jabłkowy z 2 szklankami wody i szczyptą soli. Na wrzątek wsypać ryż i gotować 20 minut.

Selera pokroić w plasterki, jedno jabłko w paseczki, a drugie w kostkę, skropić je sokiem z cytryny. Rozkruszyć lub pokroić orzechy. Przyprawy rozetrzeć z octem, oliwą i musztardą. Wszystkie składniki wymieszać i doprawić do smaku.
Nadesłał(a) Rena, dnia: Aug 30, 2000
Źródło/autor przepisu: ?

Twoje zapiski: