puszka.pl - pysznie!

Kolorowy obiad - makaron z cukinią i mieszanką warzyw

Pycha! Do tego polecam surówkę z czerwonej kapusty z cebulką i sosem sojowym.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

makaron z wczorajszego obiadu (jak nie ma, to trzeba ugotować :))
1/2 średniej cukini
1 ząbek czosnku
trochę mrożonych warzyw (ja użyłam mieszankę groszku, kukurydzy, papryki i marchewki)
bazylia
olej/ oliwa do smażenia

Przygotowanie:

Mrożonkę warzywną gotujemy kilka minut, odcedzamy. Cukinię ścieramy na tarce. Czosnek wyciskamy lub drobno siekamy.

Czosnek wrzucamy na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oliwy. Podsmażamy krótko, żeby się nie spalił, i wrzucamy cukinię. Solimy, dodajemy bazylię, mieszamy, smażymy 5 minut. Wrzucamy mieszankę warzywną i makaron, mieszamy i trzymamy jeszcze chwilę na ogniu. Wykładamy na talerz, obok kładziemy surówkę i gotowe. Smacznego!
Nadesłał(a) chioma, dnia: 2008-07-07 18:41:09.535
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: