puszka.pl - pysznie!

Kalafior na słodko, z twarogiem i czereśniami

Zdrowy i dietetyczny deser. Neutralny smak kalafiora, ze słodkimi czereśniami i aromatem prażonych płatków migdałowych.


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 1 osoby

250 g kalafiora
odrobina cukru
150 g czereśni
50 g twarogu chudego
10 g płatków migdałowych
cukier migdałowy

Przygotowanie:

Kalafior ugotować al dente w wodzie z cukrem. Czereśnie wypestkować. Twaróg pokroić w kostkę. Płatki migdałowe uprażyć. Wszystko połączyć i posypać odrobiną cukru migdałowego.
Nadesłał(a) aga, dnia: 2008-07-06 21:53:32.65
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: