puszka.pl - pysznie!

Jajka z warzywami

Dobre na śniadanko ;) Troszkę przypomina omlet.


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 1 osoby

3 jajka
5-6 plasterków pomidora
pół średniej cebuli
świeży koperek
sól
pieprz
olej / masło do smażenia

Przygotowanie:

Jajka roztrzepać w miseczce, dodać szczyptę soli i pieprzu. Na patelni rozgrzać olej lub masło, wrzucić pokrojoną w plasterki cebulę i pomidor. Smażyć, aż cebulka się lekko zrumieni.

Na patelnię wylać roztrzepane jajka. Przykryć patelnię pokrywką. Smażyć całość na małym ogniu do całkowitego ścięcia się jajka. Nie mieszać! Kiedy "omlet" już się usmaży, posypać go porządnie pokrojonym koperkiem.

Smacznego!

Wskazówki i uwagi:

Podawać zaraz po usmażeniu.
Nadesłał(a) Paulineq, dnia: Jul 2, 2008
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: