ser camembert [*]
świeża bazylia
czosnek
pomidory
oliwa lub olej
sól
Przygotowanie:
Świeże liście bazylii kroimy, wsypujemy do miseczki, wgniatamy do niej czosnek. Pomidory kroimy na 8 części i również wkładamy do miseczki, zalewamy kilkoma łyżeczkami oliwy z oliwek lub dobrego oleju, solimy.
Ser camembert kładziemy w naczyniu żaroodpornym wykładając na niego zawartość miseczki. Wkładamy do piekarnika na kilkanaście minut i gotowe :)
Wersja na grilla: całość zamiast wkładać do żaroodpornego naczynia zawijamy w folię :)
Wskazówki i uwagi:
[*] CAMEMBERT PRESIDENT w foli jest z podpuszczką makrobiotyczną
Można podawać z ziemniakami, frytkami lub pieczywem.
Nadesłał(a) agapotrykus,
dnia: 2008-07-01 19:45:35.893
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.