pół brokuła
2 ząbki czosnku
oliwa do smażenia
sól
pieprz
oregano
bazylia
starty ser (np. mozarella)
Przygotowanie:
Ugotować brokuła. W przypadku nieposiadania blendera (tak jak ja) należy go rozgotować i rozgnieść widelcem na papkę, a jeśli macie blender, to zmiksować.
Czosnek pokroić drobno i podsmażyć na oliwie. Papkę brokułową wrzucić do czosnku, dodać przyprawy do smaku i niech się chwilkę to razem poddusi pod przykryciem.
Na finiszu posypać naszą papkę startym serem i dokładnie wymieszać do rozpuszczenia sera. Podawać z makaronem. Smacznego:)
Wskazówki i uwagi:
Jeśli sos byłby za gęsty, należy dodać trochę wody podczas duszenia na patelni, PRZED dodaniem sera.
Nadesłał(a) chioma,
dnia: 2009-05-15 13:02:02.665
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.