puszka.pl - pysznie!

Pasta fasolowo-sojowa o smaku czosnkowym

Smaczna pasta na kanapki


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 10 osób

ugotowana, zmielona soja - 6 łyżek
fasola czerwona - pół puszki
przecier pomidorowy - 2 łyżki
czosnek - sproszkowany, od serca ;)
pieprz

Przygotowanie:

Rozgniatamy fasolę, dodając soję. Mieszamy i robimy "papkę".
Dodajemy koncentrat pomidorowy. Mieszamy. Dodajemy pieprz i czosnek. Mieszamy ;)

Wskazówki i uwagi:

Dobrze smakuje podana na pieczywie chrupkim, posypana szczypiorkiem. Ma ciekawy, czosnkowy smak.
Nadesłał(a) Magda-Andrzej, dnia: 2008-06-07 08:42:19.743
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: