puszka.pl - pysznie!

Owsianka z jabłkiem, rodzynkami i orzechami

Pyszne i pożywne śniadanie.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

1 łyżka płatków owsianych
1 łyżka płatków pszennych
1 łyżka płatków żytnich
1 łyżka sezamu
1 łyżka ziaren lnu
1 łyżka maku
1 łyżka wiórek kokosowych
5 orzechów laskowych
5 orzechów włoskich
5 orzechów nerkowca
5 migdałów
garść rodzynek
1 jabłko
cynamon

Przygotowanie:

Do ok. 1/2 litra gotującej się wody dodać płatki, ziarna, orzechy i rodzynki. Gotować ok. 5 min. Dodać starte na tarce o grubych oczkach lub pokrojone w kostkę jabłko i cynamon. Wymieszać. Chwilę podgrzewać.

Wskazówki i uwagi:

Można dodać łyżkę gorzkiego kakao oraz bakalie.
Nadesłał(a) madellajne, dnia: Jun 1, 2008
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: