Sałatka warzywna z fasolą, ciecierzycą i soczewicą
Pyszna i sycąca sałatka, może być podawana jako samodzielne danie obiadowe lub dodatek. Świetnie komponuje się z ryżem brązowym lub kaszą gryczaną.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
dla 2 osób
1 duży lub 2 małe pomidory
1/2 czerwonej papryki
1 ogórek
1 mała cebula czerwona
5 łyżek ugotowanej fasoli czerwonej
5 łyżek ugotowanej ciecierzycy
5 łyżek ugotowanej soczewicy czerwonej
5 łyżek ugotowanej soczewicy zielonej
bazylia
oregano
pieprz
sól
curry
Przygotowanie:
Pokroić pomidory, paprykę i cebulę. Ogórka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać ugotowane fasole, ciecierzycę i soczewicę. Przyprawić i dokładnie wymieszać. Smacznego!
Wskazówki i uwagi:
Można dodać czarne i zielone oliwki oraz kiełki/ sałatę lodową.
Nadesłał(a) madellajne,
dnia: 2008-06-01 09:51:27.273
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.