Na stolnicy lub w misce wyrabiamy ciasto na makaron z mąki, wody/mleka i soli. Następnie formujemy sobie z niego makaron - ja na przykład robię takie paseczki. W garnku nastawiamy wodę z odrobiną soli. Gdy się zagotuje, wrzucamy makaron i gotujemy go z zależności od upodobania.
Nakładamy na talerz, posypujemy cukrem i cynamonem, mieszamy. Można również posypać orzechami, sezamem, polać czekoladą itd. Wszystko zależy od was.
Wskazówki i uwagi:
Mleko sojowe może być robione domowym sposobem, takie w proszku (oczywiście rozrobione w wodzie) lub z kartonu, aczkolwiek, jeśli makaron ma być użyty w zupie, to nie polecam tego ostatniego, bo jest wyraźnie słodkie.
Nadesłał(a) CzarnaWdowa,
dnia: 2008-05-12 17:33:29.118
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.