puszka.pl - pysznie!

Napój (koktajl) orzechowo-sojowy z dodatkiem płatków owsianych

Źródło witamin z grupy B oraz magnezu.


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki: dla 2 osób

1,5 szklanki mleka sojowego naturalnego lub (w wersji laktowegetariańskiej) jogurt naturalny
8 łuskanych orzechów włoskich
2 łyżki płatków owsianych
1/2 banana
2 łyżki rodzynek

Przygotowanie:

Rodzynki umyć i namoczyć.

Do mleka/ jogurtu dodać pozostałe składniki i dokładnie zmiksować. I oto cała filozofia :)

Wskazówki i uwagi:

Ja zrobiłam z dużego jogurtu, a zamiast płatków dodałam otręby, bo te akurat miałam. No i oczywiście z większej ilości składników, bez dokładnego odmierzania czy liczenia :)
Nadesłał(a) Lady_A, dnia: Apr 19, 2008
Źródło/autor przepisu: 1 nr magazynu VEGE / rubryka Agnieszki Małkiewicz i dr Ewy Matyskiej-Piekarskiej

Twoje zapiski: