puszka.pl - pysznie!

Sałatka z fasoli Jaśka


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

- kopiata szklanka ugotowanej fasoli Jaś
- garść kiełków rzodkiewki
- łyżka ziaren słonecznika

- pokrojone w kostkę: pół dużego pomidora, kawałek wędzonego tofu, ćwiartka jabłka, duży ogórek kiszony.

- sos: po łyżeczce musztardy, przecieru pomidorowego, oliwy i oregano
- sól do smaku

Przygotowanie:

Składniki zmieszać, można odstawić na godzinkę do lodówki, żeby smaki się "przegryzły".

Wskazówki i uwagi:

Wcześniej należy oczywiście zamoczyć i ugotować Jaśka.

Zobacz:
Gotowanie strączkowych - http://www.puszka.pl/txt/straczkowe.jsp
Nadesłał(a) Trop, dnia: Mar 12, 2008
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: