pół szklanki płatków sojowych
pół szklanki płatków owsianych
10 łyżek oleju słonecznikowego bądź rzepakowego
jabłka lekko kwaśne, bądź daktyle i inne owoce
można dodać cynamon i cukier puder
Przygotowanie:
Mąkę przemieszać używając noża z olejem (razem z olejem), następnie dodać mleko i płatki, zagnieść ciasto, i gotowe ciasto wstawić do lodówki na jakieś pół godziny, najlepiej godzinę, a następnie rozwałkować na cienko i pociąć na kwadraty bądź w inne kształty, ale pamiętając, by były dość duże, by móc w nie zawinąć jabłka, jabłka można posypać dla smaku cynamonem.
Zawinąć i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Temp. pieczenia 175-200 stopni Celcjusza. Piec jakieś 30-40 minut, ale najlepiej pilnować by ciasto się dobrze upiekło. gotowe ciasteczka można posypać cukrem pudrem i podawać przy różnych okazjach
Nadesłał(a) Romek,
dnia: 2008-03-12 10:19:39.86
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.