6 dużych cebul
szklanka mąki
szklanka bułki tartej
łyżeczka curry
łyżeczka soli
łyżeczka proszku do pieczenia
woda
olej do smażenia
Przygotowanie:
Cebulkę pokroić na grube plastry, a plastry porozdzielać na pojedyncze kółeczka. Z sypkich składników i wody sporządzić ciasto gęstości śmietany. Cebulowe krążki maczać w cieście i ewentualnie obtaczać dodatkowo w grubo mielonej bułce (będą bardziej chrupiące). Wrzucać na mocno rozgrzany olej i smażyć na złoty kolor. Odsączyć z oleju.
Wskazówki i uwagi:
Bułkę do obtaczania można zastąpić drobno posiekanymi orzechami lub migdałami... Równie pycha!
Nadesłał(a) kamaom,
dnia: 2008-01-09 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.