Bułki faszerowane porem z kurkami
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
dla 1 osoby
4 kajzerki lub inne bułki (duże)
4 plasterki sera (opcjonalnie)
3/4 szklanki kurek
mały por (tak, aby zachować proporcję pora do kurek 2:1)
masło lub olej do smażenia
keczup
sól
pieprz
Przygotowanie:
Odciąć "górę" bułek i wyciągnąć z nich miąższ. Na spodzie położyć plasterek sera. Weganie mogą spróbować wersji bez sera, i tak będzie pyszne.
Posiekany por zeszklić na maśle/ oleju i dorzucić kurki. Podsmażyć chwilę, aż kurki się zarumienią. Posolić i popieprzyć farsz wg uznania. Kiedy farsz ostygnie, nałożyć go do bułek, przykryć odciętymi "kapelusikami" i włożyć do nagrzanego piekarnika na kilka minut. Podawać na ciepło z keczupem.
Twoje zapiski: