puszka.pl - pysznie!

Bułki faszerowane porem z kurkami


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

4 kajzerki lub inne bułki (duże)
4 plasterki sera (opcjonalnie)
3/4 szklanki kurek
mały por (tak, aby zachować proporcję pora do kurek 2:1)
masło lub olej do smażenia
keczup
sól
pieprz

Przygotowanie:

Odciąć "górę" bułek i wyciągnąć z nich miąższ. Na spodzie położyć plasterek sera. Weganie mogą spróbować wersji bez sera, i tak będzie pyszne.

Posiekany por zeszklić na maśle/ oleju i dorzucić kurki. Podsmażyć chwilę, aż kurki się zarumienią. Posolić i popieprzyć farsz wg uznania. Kiedy farsz ostygnie, nałożyć go do bułek, przykryć odciętymi "kapelusikami" i włożyć do nagrzanego piekarnika na kilka minut. Podawać na ciepło z keczupem.
Nadesłał(a) haruka_s, dnia: Jan 9, 2008
Źródło/autor przepisu: moja babcia

Twoje zapiski: