puszka.pl - pysznie!

Babeczki (mufinki) marchewkowe


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 20-24 babeczki

2 szklanki mąki
2 szklanki utartej marchwi (czyli ze 4 duże marchewy)
1-2 jabłka
1/2 szklanki rodzynek
1/2 szklanki orzechów włoskich
1/2 szklanka wiórków kokosowych
2 łyżeczki cynamonu
2 łyżeczki sody
1 1/2 szklanki cukru (trzcinowego/ brązowego/ białego)
1 szklanka oliwy z winogron lub oliwek lub oleju
1 łyżeczka wanilii

Przygotowanie:

Jabłka i marchewkę utrzeć. Orzechy rozdrobnić, posiekać. Wszystko razem dobrze wymieszać lub zmiksować, wlać do foremek wyłożonych bibułką. Piec 20-25-30 min (sprawdzać zapałką) w 180 st. C.

Wskazówki i uwagi:

Przepis można modyfikować dowolnie zmieniając składniki bakaliowe.
Nadesłał(a) kamilenko, dnia: Mar 16, 2008
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: