wierzch #2: polewa czekoladowa pół kostki wegańskiej margaryny (w wersji laktowegetariańskiej można wykorzystać masło)
1 szklanka cukru
2 łyżki gorzkiego kakao
Przygotowanie:
1. Banany z cukrem zmiksować na papkę.
2. Dodać do papki mąkę, sodę, proszek, sól, oliwę, zmiksować.
3. Wlać do foremek wyłożonych bibułką.
4. Jeśli zdecydowaliśmy się na wierzch #1: wymieszać cukier, mąkę, cynamon z margaryną aż powstanie mokro-krucha posypka, ułożyć na wierzch babeczek.
5. Piec 20-25 min. w 200 st. C.
6. Zamiast posypki cynamonowej można polać babeczki po upieczeniu czekoladą (margarynę roztopić z cukrem i gorzkim kakao).
Wskazówki i uwagi:
Do babeczek można dodać wiórki kokosowe lub bakalie (co kto lubi :-)