puszka.pl - pysznie!

Zupa z rzodkiewek z ziemniakami


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

2 pęczki rzodkiewek
3-4 ziemniaki
1,5 l wywaru z warzyw
2 cebule
2-3 łyżki oleju
łyżka mąki
sól
pieprz
majeranek
przyprawa do zup
natka pietruszki do posypania

Przygotowanie:

Rzodkiewki oczyścić, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wrzącym wywarem, ugotować. W połowie gotowania dodać rzodkiewki.

Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, podsmażyć, oprószyć mąką, zasmażyć lekko rumieniąc, połączyć z zupą, chwilę podgotować, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną pietruszką.
Nadesłał(a) autor anonimowy, dnia: 2008-01-09 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: H. D. Dębscy "Domowa Kuchnia"

Twoje zapiski: