puszka.pl - pysznie!

Pomidorowy sos do spaghetti


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

pomidory (na jedną porcję starczą 3)
cebula
olej

czosnek
bazylia
tymianek
sól
pieprz świeżo mielony
pieprz ziołowy

Przygotowanie:

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pozbyć się pestek (wtedy jest słodszy sos i mniej wodnisty), pokroić w małą kostką.

Cebulę podsmażyć na złoto w rondlu, dodać pomidory i gotować na wolnym ogniu tak długo, aż sos stanie się sosem, a woda w części wyparuje =). Potem dodać czosnek i pozostałe przyprawy.

Wskazówki i uwagi:

Sos - mimo że czasochłonny - jest bardzo smaczny i super nadaje się do słoików (i zimą mamy ciut lata :).
Nadesłał(a) askaldowa, dnia: Oct 15, 2008
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: